Kenniscentrum Jazzdance Alive

Kenniscentrum Jazzdance Alive richt zich op behoud en verspreiding van kennis over de geschiedenis van de jazzdans als cultureel erfgoed.

Het kenniscentrum verzorgt jazzdans workshops en lezingen over de jazzdansgeschiedenis in de kunstsector. Naast de jazzdansgeschiedenis geeft het kenniscentrum ook lezingen over interculturele diversiteit. Met als hoofdvraag: Interculturele diversiteit in de kunsten, wat is jouw perspectief? Voor meer informatie over de lezing klik op: Flyer Interculturele diversiteit in de kunstsectorDe workshops en lezingen zijn te boeken, mail voor meer informatie naar: info@douma-alta.com.

In oktober 2006 werd het boek Jazzdance.nl uitgebracht over de geschiedenis van zestig jaar Nederlandse jazzdans (1945-2005). Het boek wordt gebruikt als lesboek op Nederlandse dansopleidingen en is een must have voor (jazz)dansliefhebbers in Nederland. Klik hier om Jazzdance.nl te bestellen.

Kenniscentrum Jazzdance Alive bestaat naast offline kennis ook uit online kennis.
Dit wordt weergegeven via de onderstaande digitale tijdlijn met korte jazzdansfilms die, sinds het ontstaan in de jaren 1900 in de USA, online zijn verschenen. Heb jij aanvulling voor dit digitale jazzdans archief?
Stuur die informatie op naar
 info@douma-alta.com en breidt samen met de stichting het kenniscentrum Jazzdance Alive uit.

Digitale tijdlijn
1) Jazz Dance geschiedenis 1900-heden
2) Jazz Dance stijlen 1900-heden
3) Jazz Dance artiesten en docenten 1900-heden


Mobiles on the dancefloor
choreografie: Marga Douma-Alta & Gino Jagessar
foto: Boy Hazes