Marga Douma-Alta

Choreograaf/Filmmaker

Volgde aan de Nel Roos Academie voor Ballet zowel de Klassieke Balletopleiding als de Docentenopleiding. Na voltooiing van haar opleiding in 1986 danste ze bij Jazz Extension Dance Theater waar ze onder andere werkte met choreografen als Fred Benjamin, Ralph Paul Haze en Henny Kamerman. Ze nam deel aan Masterclasses Jazzdance & Choreografie in Parijs bij Rick Odums, Matt Mattox, Geraldine Armstrong en Donald McKayle. Ook volgde ze lessen in New York bij Broadway Dance Centre, Steps on Broadway en The Alvin Ailey School.

Ze deed onderzoek naar de geschiedenis van de Jazzdans in Nederland, dit resulteerde in de publicatie van het boek Jazzdance.nl bij uitgeverij de Walburg Pers in 2006. Daarna werkte ze als Jazzdans historicus, choreograaf en Jazzdocent in de UK, Frankrijk, USA en China. In 2012 behaalde Marga haar Master of Education in Arts aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Marga observeert, signaleert, luistert en improviseert. Deze eigenschappen vormen de basis van haar Jazzdans choreografieën. Steeds in ontwikkeling, op zoek naar intrigerende combinaties van Jazzmuziek en –dans richt zij zich op het maken van filmische dansexperimenten met een maatschappelijke inslag op Jazzmuziek.